×
Webshop for private

Case: HAARBY

April, 2019

”Det er klart, at når vi lever af at transportere den mest dyrebare last, der findes, nemlig mennesker, så skal de dæk, vi kører på, være i rigtig god kvalitet, og vi skal have stor tillid til dem, der hjælper os med dæk og service heraf. Den tillid har vi til Ovethi.”


Kurt Jensen

Vognmand, HAARBY

Busser i alle afskygninger

VIP-, tur-, skole-, rute-, dobbeltdækker- og minibusser – det er omdrejningspunktet hos virksomheden HAARBY, der ligger i byen med samme navn på Sydvestfyn. I front for virksomheden står vognmand Kurt Jensen, der sammen med sin kone og øvrige medarbejdere har gjort det til sin levevej at servicere voksne, unge og børn, i såvel privat som offentligt og erhvervsregi, når de skal fra A til B – uanset hvilken type tur, der er tale om.

Haarby1

Kurt Jensen er tredje generation i busselskabet HAARBY, der lever af at levere befordring fra A til Z - i Danmark og det meste af Europa. Her ses han foran firmaets nye VIP-bus, der løfter komforten og mulighederne på busturen til helt nye højder.

Alle typer busture – fra Nordkap til Spanien

Virksomhedens services indbefatter således alt fra firmature og skolekørsel til befordring af sportshold, færdige pakkerejser, herunder for rejseselskaber som Gislev, rullende VIP-møder og et hav af andre tur-typer. Alt kan lade sig gøre og skræddersys efter behov i overensstemmelse med den enkelte kundes ønsker. Og mange af medarbejderne kommer vidt omkring: ”Vi kører overalt i Europa – fra Nordkap til Spanien,” som Kurt Jensen udtrykker det.

Til at løse opgaverne har virksomheden 61 busser, der fordeler sig således på typer:

  • 19 turistbusser (2 dobbeltdækkerbusser, 1 VIP-bus og 16 langtursturistbusser - alle med toilet)
  • 4 rutebiler
  • 38 minibusser


350 dæk - ad gangen

HAARBYs mange busser kører med tilsammen ca. 350 dæk. Ad gangen. Det vil sige, at der rundt regnet findes 350 sommerdæk og 350 vinterdæk til den samlede vognpark. Til at hjælpe sig med at holde styr på alle de små rullende enheder, bruger Kurt Jensen A/S Ovethi med Michael Simonsen, der er salgschef på lastbiler og busser, som kontaktperson.

Haarby2

Michael Simonsen (t.v.) og Kurt Jensen (t.h.) – her i VIP-bussens loungeområde.

”Vi lever af at transportere den mest dyrebare last”

”Det er klart, at når vi lever af at transportere den mest dyrebare last, der findes, nemlig mennesker, så hverken kan eller vil vi gå på kompromis med kvaliteten på de dele, der er i spil. Det betyder blandt andet, at de dæk, vi kører på, skal være i rigtig god kvalitet, og at vi har stor tillid til dem, der hjælper os med dæk og service heraf. Og den tillid har vi til Ovethi,” siger Kurt Jensen.

Samtidig understreger han, at de rigtige dæk og dækløsninger giver den gode, jævne kørsel, som kunderne selvfølgelig forventer, når de kører med et selskab som HAARBY – ofte på lange ture. ”Busserne i dag er meget mere følsomme over for de mindste ting, forstået på den måde, at fordi for eksempel affjedringen er så god, som den er, så er det vigtigt, at også dækkene leverer den bedst mulige komfort; ellers kan vores store investeringer i moderne busser ikke mærkes optimalt – og det ville jo ikke være så smart. Så det er også de helt små ’knapper’, der stilles på, for at give kunderne den bedst mulige oplevelse, når de kører med os,” understreger Kurt Jensen.


”Vi er på – døgnet rundt!”

Virksomheden beskæftiger 70 medarbejdere på fuld tid, og derudover er rundt regnet yderligere 50 medarbejdere tilknyttet virksomheden. ”Vi arbejdet jo døgnet rundt, kan man sige, for vores mange forskellige typer af kunder efterspørger en bred vifte af tur-typer. Det er derfor en naturlig del af vores hverdag, at flere af vores medarbejdere ofte er på arbejde, når andre sover eller holder fri, således også om aftenen, natten og i weekender og ferieperioder,” forklarer Kurt Jensen.

Haarby3


Solid erfaring – tredje generation i firmaet

Virksomheden blev etableret af Kurt Jensens farfar i 1921 – efter at han som styrmand på et tre-masters sejlskib kom tilbage til et liv på landjorden. Her skabte han Haarby Lillebil, som siden voksede sig større, og som Kurts far i 1950’erne kom ind i, og som Kurt siden overtog i 1979.

”Min familie har drevet busselskab i tre generationer, og derfor er det ikke bare et arbejde for mig. Det er en passion, som det også var for min farfar og mine forældre – og jeg er særligt stolt over at have udviklet og videreført min families livsværk,” siger Kurt Jensen.

Og han tilføjer: ”I HAARBY er det vigtigt, at både kunder og medarbejdere kan se og mærke passionen ud fra den måde, vi arbejder på. Hos os er et ord et ord, vi holder, hvad vi lover, kommer til tiden, stiller altid med gode chauffører og moderne busser – og yder altid den gode service, som folk forventer af os. Ud over, at vores kunder skal have en god oplevelse, når de bruger os, så er det også vigtigt, at alle medarbejdere føler, de har en god arbejdsplads – for rigtig mange af os bruger rigtig mange timer her.”


Rullende luksusliner

Den flotte, sorte VIP-bus, som er en af de nyeste tilføjelser til virksomhedens vognpark, er luksus fra A til Z. Den er udstyret med de bedste faciliteter med plads til op til 34 gæster, heraf 20 med bordplads fordelt på loungeområdet og to bordgrupper. I bussen er der bl.a. fadølsanlæg, masser af plads, lækre sæder og tre store skærme, som gæsterne kan bruge til alt fra tv- og filmvisning (med ViaPlay i hele Europa) til fx PowerPoint-præsentationer i forbindelse med rullende møder. Og skulle det være et ønske at få morgenmad, frokost eller en let aftensmad, så klarer HAARBY også det. ”Som kunde ringer man bare til os, så klarer vi det hele,” som Kurt Jensen udtrykker det.

Haarby4

HAARBYS busser er i øvrigt altid flotte og skinnende. De bliver nemlig vasket i virksomhedens egen vaskehal, hvor de skylles efter med såkaldt osmose-vand fra et særligt anlæg, der sikrer, at kalk og salt fjernes fra vandet. Derved aflejres der ingen form for skjolder på de blanke overflader. ”Det betyder, at kunden altid møder en flot og ren bus, uanset formålet med turen, og sådan kan vi godt li’ det her hos os,” understreger Kurt.


Det lange samarbejde

HAARBY og Ovethi har samarbejdet i mange år. ”Vi tror på fordelene ved et langt samarbejde, den tillid, der opbygges over tid, og på den sparring og rådgivning, der helt naturligt ligger heri,” siger Kurt Jensen. ”Vi er åbne for at gøre tingene på en anden måde, hvis det er lønsomt, og der har vi et rigtig godt samarbejde med Ovethi. Men fordi dæk ikke lige står øverst på vores interesse- eller kompetenceliste, så er det selvfølgelig vigtigt, at vi har nogle fagfolk, vi kan stole på, og som fortæller os, hvad der er bedst for os at gøre,” siger han afsluttende om samarbejdet med Ovethi og Michael Simonsen.

Ovethi hjælper desuden HAARBY med hurtig service i både ind- og udland, fx i forbindelse med break-down – en parameter, der også er vigtig for Kurt Jensen, så han kan sikre den bedst mulige service for sine kunder.

Spørg os -
vi kontakter dig

Ønsker du at blive kontaktet, kan du skrive dit navn og telefonnummer i felterne herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt!